Pereti albi sau pereti colorati?E o intrebare destul de simpla: "Ce ti se potriveste, simplitatea albului sau efectele neasteptate ale culorii?" Oricine a planuit vreodata renovarea unei case proaspat achizitionate sau, dupa caz, redecorarea vechiului camin, cunoaste mult prea bine aceasta intrebare. Raspunsul la ea are mii de variante si depinde de personalitatea celor care vor locui in acel spatiu, de recomandarile rudelor sau prietenilor si in unele cazuri chiar si de parerea mesterilor.

Ca sa iei o decizie mai usor, iti vom prezenta cateva argumente pentru fiecare varianta, ce mesaj transmit alegerile tale de culoare si, de ce nu, ce solutii de compromis ai la dispozitie.
Albul este intotdeauna o decizie la moda si e sinonim cu eleganta, sobrietatea. De asemenea, vopseaua alba e cea mai sigura si mai ales atunci cand renovezi de unul singur, nu poti sa dai gres cu ea.

De cele mai multe ori insa, albul nu este neaparat o alegere de gust ci o alegere de situatie. Atunci cand nu exista un concept clar de amenajare, pentru a economisi bani, albul ramane cea mai simpla si mai sigura solutie.

Un alt motiv pentru care albul este in topul preferintelor, cel putin in Romania, este teama de culoare, in special de culorile puternice. Culoarea are insa efecte nebanuite in modelarea spatiului si afecteaza dispozitia celui care o priveste.

In cazul culorilor, dificultatea e data de alegerea nuantei potrivite. Daca ai decis ca iti doresti un spatiu colorat, poti folosi tonuri calde pentru a face un spatiu sa para mai primitor si mai cald. Incaperile intunecoase pot fi la randul lor “incalzite" si pot capata un aspect mai prietenos, daca folosesti culori deschise, ba chiar acestea pot suplini lipsa razelor soarelui. Spatiile luminoase pot fi “racite" cu ajutorul peretilor vopsiti in culori mai inchise.

In general nu se recomanda vopsirea peretilor doar intr-o singura culoare puternica sau in nuante diferite ale ei. Daca esti deja decis asupra unei nuante pentru intreg spatiul, cel mai bine ar fi sa alegi un ton neutru.

In cazul in care ideea de culoare te tenteaza, dar nu poti sa te angajezi pe deplin, exista si solutia de compromis a peretelui "vedeta", vopsit intr-o culoare stralucitoare.

Oricare ar fi varianta pe care o preferi, te invitam sa urmaresti in continuare articolele renovis. Iti vom prezenta pe larg, semnificatia culorilor, trucuri pentru marirea spatiului si sfaturi pentru alegerea culorii potrivite.


Produse recomandate

savana colorant pentru vopsea lavabila

Nuantarea vopselelor superlavabile. Se poate utiliza si pentru alte produse pe baz...

Citeste mai mult

savana vopsea superlavabila, superalba, pentru interior, cu Teflon®

NOU! Produsul este disponibil acum si in ambalajul de 12L, suficient pentru 2 came...

Citeste mai mult

savana vopsea superlavabila colorata, pentru interior

Finisarea decorativa si de protectie a peretilor interiori si tavanelor – gl...

Citeste mai mult

savana vopsea superlavabila, superalba, pentru interior

Finisarea decorativa si de protectie a peretilor interiori si tavanelor – gl...

Citeste mai mult

savana kids vopsea superlavabila colorata, pentru interior cu Teflon®

Finisarea decorativa si de protectie a peretilor interiori si tavanelor - gleturi,...

Citeste mai mult

INNENWEISS Vopsea lavabila alba, pentru interior

Acum disponibil si in varianta de 10 litri, suficient pentru a zugravi o camera.Ca...

Citeste mai mult

INNENWEISS vopsea lavabila alba pentru exterior

Capacul cu gratar inclus este disponibil pentru galetile de 15 litri....

Citeste mai mult

Consilier renovis

Ai intrebari despre renovarea casei?

Newsletter

Lasa-ne adresa ta de mail in casuta de mai jos si vei primi in fiecare luna informatiile de care ai nevoie pentru a finaliza cu succes orice renovare!


  • Afli ultimele noutati, idei si sfaturi de design si redecorare
  • Descoperi cele mai noi produse si cum pot fi utilizate eficient
  • Beneficiezi de promotii si oferte speciale

Adresa ta de email

Promotii
magazinul de langa tine


Stii deja ce trebuie sa cumperi?
Te asteptam in cel mai apropiat magazin renovis!


Alege judetul