Cum calculezi cantitatea de apa de care ai nevoie pentru a dilua amorsaUneori, chiar si un lucru simplu cum este prepararea amorsei te poate pune in situatii dificile. Mai departe, iti vom prezenta cateva sfaturi si recomandari ale profesionistilor referitoare la diluarea amorsei si a vopselei lavabile.

Astfel, daca pe eticheta unui produs scrie ca trebuie sa diluezi 1:4, inseamna ca la 1 litru de produs (amorsa) trebuie sa adaugi 4 litri de apa. Daca pe eticheta produsului (de exemplu vopsea lavabila la galeata de 15 litri = 24 kg) scrie ca trebuie sa diluezi, de exemplu pentru primul strat maxim 10%, trebuie sa stii ca:

  • procentul mentionat pe ambalaj se aplica la cantitatea transformata in kilograme si nu la volumul exprimat in litri;
  • nu se dilueaza de la inceput toata vopseaua cumparata; se toarna o parte din ea intr-o galeata si acolo se prepara cantitatea necesara unui strat;
  • in functie de conditiile reale (temperatura de pe perete, temperatura din aer si de umiditate), trebuie sa reglezi cantitatea de apa pe care o adaugi prin testarea pe o suprafata de 1-2mp (evident, fara a depasi limitele impuse in instructiuni, de catre producator)

Urmareste in continuare sfaturile renovis si vei descoperi ca nu este chiar atat de greu sa "te descurci singur"! Daca ai nevoie de mai multe detalii sau recomandari de produse si materiale de calitate, te asteptam in cel mai apropiat magazin renovis!


Produse recomandate

savana amorsa pentru pereti, cu rezistenta la mucegai

Pregatirea suporturilor noi si poroase sau vechi (de tip tencuieli minerale, gletu...

Citeste mai mult

ROST AMORSA CONCENTRAT

Amorsarea suprafetelor de constructii noi (beton, caramida, tencuieli, gleturi de ...

Citeste mai mult

Consilier renovis

Ai intrebari despre renovarea casei?

Newsletter

Lasa-ne adresa ta de mail in casuta de mai jos si vei primi in fiecare luna informatiile de care ai nevoie pentru a finaliza cu succes orice renovare!


  • Afli ultimele noutati, idei si sfaturi de design si redecorare
  • Descoperi cele mai noi produse si cum pot fi utilizate eficient
  • Beneficiezi de promotii si oferte speciale

Adresa ta de email

Promotii
magazinul de langa tine


Stii deja ce trebuie sa cumperi?
Te asteptam in cel mai apropiat magazin renovis!


Alege judetul