Cheltuieli inevitabile cand renoveziPe langa bugetul pe care l-ai prevazut pentru renovare, mai trebuie sa iei in calcul si cateva alte cheltuieli inevitabile. Daca esti la prima renovare si inca nu le-ai descoperit, ti le prezentam in continuare:

Transportul si depozitarea deseurilor

Vei observa ca pe parcursul renovarii,  gresia inlocuita, geamurile si usile vechi, materialele de constructie in exces se vor acumula, ocupand din ce in ce mai mult spatiu.

Deoarece aceste deseuri nu sunt preluate de firmele de salubritate, vei fi obligat sa gasesti si sa platesti o firma specializata in transportul si depozitarea deseurilor. Pe parcursul unei renovari de proportii, vei fi nevoit sa platesti de mai multe ori transportul si depozitarea deseurilor.

Transportul si depozitarea materialelor de constructie

Ti-am recomandat deja sa nu incepi renovarea unei locuinte fara a achizitiona materialele de care ai nevoie pentru a finaliza proiectul. Va trebui sa planifici o parte din bugetul renovarii si pentru transportul materialelor de constructie, in cazul in care el nu este asigurat. Iti reamintim ca magazinele renovis, asigura transportul produselor achizitionate.

Defecte ale produselor achizitionate si accidente de constructie

Desi iti doresti ca totul sa se desfasoare conform planului, uneori esti pus in fata faptului implinit: fie, in timpul transportului, anumite materiale se distrug, fie din neatentie sau nestiinta, reusesti sa strici uneletele cu care lucrezi sau te accidentezi. Trebuie sa fii pregatit pentru toate aceste posibile mici dezastre, sa nu te lasi depasit de situatie si sa gasesti solutii pe moment.

Plata utilitatilor

In timpul procesului de renovare vei consuma mult mai multa apa si energie electrica. Fii deci pregatit pentru facturi mai mari decat de obicei. Daca alegi sa lucrezi cu mesteri, poti sa eviti cheltuieli „surpriza” renuntand temporar la anumite servicii (telefonie fixa, cablu).

Cheltuieli auxiliare

Aceasta categorie include toate cheltuielile asociate diferitelor etape ale procesului de renovare: mutarea si organizarea mobilierului din spatiul care urmeaza sa fie renovat, protejarea spatiilor inainte de inceperea lucrarilor, achizitionarea uneltelor si echipamentelor de lucru, dar si a echipamentului de protectie (masti, manusi, salopete), curatenia generala dupa terminarea proiectului.

Mesele zilnice pentru tine sau echipa de mesteri

Daca alegi sa duci la bun sfarsit de unul singur proiectul de renovare, cheltuielile cu hrana vor fi destul de mici. Insa, in cazul in care lucrezi cu o echipa de mesteri va trebui sa acoperi si aceste cheltuieli. Fie ca incluzi costul meselor zilnice in costul total al echipei, fie ca alegi sa gatesti sau sa cumperi mancare in fiecare zi, va trebui sa acorzi o mare atentie acestui detaliu. La final, buna dispozitie a mesterilor si pofta lor de munca, depinde si de cat de bine se simt.

Cu siguranta, pe parcursul proiectului  vei include in categoria cheltuielilor inevitabile si altele. Orice s-ar intampla, incearca sa nu te abati de la planul initial si reaminteste-ti constant ca toate casele pe care le admiri au fost renovate cu eforturi similare.


Consilier renovis

Ai intrebari despre renovarea casei?

Newsletter

Lasa-ne adresa ta de mail in casuta de mai jos si vei primi in fiecare luna informatiile de care ai nevoie pentru a finaliza cu succes orice renovare!


  • Afli ultimele noutati, idei si sfaturi de design si redecorare
  • Descoperi cele mai noi produse si cum pot fi utilizate eficient
  • Beneficiezi de promotii si oferte speciale

Adresa ta de email

Promotii
magazinul de langa tine


Stii deja ce trebuie sa cumperi?
Te asteptam in cel mai apropiat magazin renovis!


Alege judetul